اسپیکینگ آیلتس

به جرات می‌توان گفت دلهره‌آورترین بخش آزمون آیلتس، اسپیکینگ آن است. افراد زیادی از این بخش آزمون هراس دارند و به دلیل استرس زیاد، نمی‌توانند تمام قابلیت‌های اسپیکینگ خود را در زبان انگلیسی نشان دهند.

یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که به کمک آن می‌توانید از ترس خود نسبت به این آزمون کم کنید، شناخت کامل آن است.

شما با مطلع شدن از شیوه برگزاری هر یک از بخش‌های اسپیکینگ، موضوع سوالات این بخش و معیارهایی که ممتحن شما را بر آن اساس ارزیابی می‌کند، می‌توانید مقدار زیادی از ترس بی دلیل خود را نسبت به اسپیکینگ برطرف کنید.

به همین منظور در ادامه قصد داریم مهم‌ترین نکاتی را که باید در مورد این بخش از آزمون بدانید بررسی کنیم و ببینیم از چه بخش‌هایی تشکیل شده است. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

معرفی اسپیکینگ آیلتس

اگر بخواهیم بخش اسپیکینگ را به‌طور کلی و خلاصه توصیف کنیم، باید بگوییم شما در این بخش باید به سوالات شفاهی که توسط ممتحن پرسیده می‌شوند، پاسخ دهید.

فرد ممتحن از لحاظ سوال‌هایی که در این بخش می‌پرسد و نحوه تعامل با شما محدود است و طبق دستورالعمل‌های مشخصی عمل می‌کند.

بخش اسپیکینگ یک آزمون تعاملی است، یعنی شما در یک اتاق به همراه یک یا دو ممتحن می‌نشینید و به شکل زنده به صحبت می‌پردازید و در نهایت ممتحن بر اساس مهارت‌های اسپیکینگ شما، نمره‌تان را از این بخش وارد می‌کند.

ساختار آزمون اسپیکینگ

بخش اسپیکینگ حدود 11 تا 14 دقیقه زمان می‌برد و شامل 3 بخش مجزا است که در ادامه هر یک را توضیح می‌دهیم.

بخش اول

بخش اول شامل سوالاتی در مورد متقاضی، خانواده، شغل و علایق او است. اهداف این بخش بیشتر آرامش بخشیدن به شما و آماده کردنتان برای صحبت است.

در این بخش شما به‌عنوان متقاضی باید خود را معرفی کرده و هویت خود را تایید کنید، سپس ممتحن سوالاتی راجع به تعدادی از موضوعات روزمره از شما سوال می‌پرسد.

به یاد داشته باشید که ممتحن در این بخش برای پرسیدن سوالات محدود است و از هر نوع سوالی صرف نظر از سختی و آسانی آن استفاده نمی‌کنند.

ممتحن‌ها آموزش دیده‌اند تا جای ممکن یک فضای پر از آرامش و بدون استرس را برای متقاضی فراهم کنند.

ساختار بخش اول

بخش اول آزمون اسپیکینگ بین 4 تا 5 دقیقه زمان می‌برد و معمولا ممتحن در آن 3 نوع سوال از متقاضی می‌پرسد. موضوعات رایج که معمولا در بخش اول سوال از ان‌ها آورده می‌شود، شامل خانواده، خانه، کار، تحصیلات و علایق متقاضی هستند.

ممتحن نمی‌تواند هر کدام از این سوالات را به دلخواه رد کند و معمولا در کل 10 تا 11 سوال باید از متقاضی بپرسد. توزیع طبیعی سوالات معمولا به شکل زیر است:

  • 2 تا 3 سوال معرفی
  • 4 سوال از موضوع اول
  • 4 سوال از موضوع دوم

آمادگی برای بخش اول

منابع زیادی وجود دارد که شما می‌توانید از ان‌ها برای آمادگی بخش اول اسپیکینگ استفاده کنید. یک کتاب آمادگی برای اسپیکینگ آیلتس تهیه کرده، در کلاس‌های مختص این آزمون شرکت کنید و نکات و موضوعات مهم مربوط به این بخش را در وب‌سایت‌های مختلف مطالعه کنید.

علاوه بر این می‌توانید یک معلم خصوصی بگیرید، برای مطالعه روزانه برنامه ریزی کنید و اجازه ندهید بین تمرین‌هایتان وقفه ایجاد شود.

استراتژی‌های مهم

در این بخش به مهم‌ترین استراتژی‌هایی که می‌توانید برای موفقیت در بخش اول اسپیکینگ و همچنین بخش‌های دیگر ان‌ها را به کار بگیرید، اشاره کرده‌ایم:

  • شیوا و رسان صحبت کنید، یعنی بین صحبت‌های خود مکث یا تردید نکنید. اگر مرتکب خطا شدید، به صحبت ادامه دهید. زیرا مکث‌های طولانی می‌توانند روی نمره شما تاثیر منفی بگذارند.
  • کوتاه و ساده صحبت کنید. به‌ویژه در بخش اول از آزمون اسپیکینگ، شما مجبور نیستید سخنرانی‌های طولانی انجام دهید. یک یا دو جمله برای هر سوال کافی است.
  • صحبت‌های خود را به جمله‌های کامل تبدیل کنید. از ارائه پاسخ‌های یک کلمه‌ای در جواب سوال‌ها خودداری کنید. به‌عنوان مثال اگر ممتحن پرسید «شغل شما چیست؟» در جواب نگویید «دانش آموز». جمله «من در دانشگاه …. دانشجوی رشته …. هستم» قابل قبول‌تر است.
  • اعتماد به نفس داشته باشید. البته دقت کنید که ممتحن به اعتماد به نفس شما نمره نمی‌دهد، اما این موضوع روی شیوایی و رسانی سخن شما تاثیر می‌گذارد و باعث تغییر حالات صورت می‌شود. سعی کنید صاف بنشینید، لبخند بزنید و با ممتحن ارتباط چشمی برقرار کنید.
  • سعی کنید با شرایط و فضای آزمون احساس راحتی داشته باشید. بخش اول بیشتر حالت گرم کردن ذهن را برای بخش‌های بعدی دارد.

بخش دوم

بخش دوم شامل صحبت درباره یک موضوعی است که توسط ممتحن مشخص می‌شود. در این بخش ممتحن یک کارت به فرد متقاضی می‌دهد که در آن از متقاضی خواسته شده است راجع به موضوع خاصی صحبت کند.

همچنین در بخش دوم اسپیکینگ، شما باید نکات خاصی را در صحبت‌های خود پوشش دهید. در شروع بخش دوم، یک دقیقه زمان به شما داده می‌شود تا برای صحبت آماده شوید، سپس باید به مدت 1 تا 2 دقیقه به صحبت بپردازید.

دقت داشته باشید که مدت زمان صحبت شما از این مقدار کمتر نشود، چون ممکن است امتیاز از دست دهید. زمانی که مدت زمان صحبت شما به 2 دقیقه رسید، ممتحن از شما می‌خواهد صحبت خود را متوقف کنید.

در بخش دوم شما نمی‌توانید موضوعی را که به شما داده شده است تغییر دهید، پس سعی نکنید با اصرار و خواهش موضوع خود را عوض کنید. به‌طور کلی بخش دوم 3 تا 4 دقیقه زمان می‌برد.

زمانی که صحبت 2 دقیقه‌ای شما راجع به موضوع مورد نظر به پایان رسید، ممتحن از شما تعدادی سوال دیگر راجع به آن موضوع می‌پرسد. دقت داشته باشید که شما نمی‌توانید این سوال‌ها را روی کارتی که موضوع شما روی آن نوشته شده بود، مشاهده کنید.

نحوه پاسخ به سوالات بخش دوم

شما در این بخش برای صحبت راجع به موضوع خواسته شده، یک دقیقه زمان دارید تا خود را برای آن آماده کنید.

در این مدت زمان یک قلم و کاغذ در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در صورت نیاز، یادداشت کنید که قصد صحبت راجع به چه چیزهایی را دارید.

توصیه می‌شود حتما تعدادی یادداشت درباره نکاتی که در کارت به ان‌ها اشاره شده است، بردارید. انجام این کار به شما در سازماندهی به پاسخ 2 دقیقه‌ای خود کمک شایانی خواهد کرد.

دقت داشته باشید که در این بخش هیچ جواب صحیح یا غلطی وجود ندارد. اهمیتی ندارد شما چه موضوعی را برای صحبت انتخاب می‌کنید، اما بهتر است درباره موضوعی صحبت کنید که راجع به آن اطلاع دارید و تا حدودی با آن آشنا هستید.

آمادگی برای بخش دوم

بهترین کاری که می‌توانید برای آمادگی در این بخش انجام دهید این است که برای سازماندهی به موضوعات ذهن خود در 1 دقیقه برای صحبت 2 دقیقه‌ای آماده شوید.

همچنین باید به طیف وسیعی از موضوعاتی که در این بخش از آزمون استفاده می‌شود، تسلط کاملی پیدا کنید تا بتوانید با اعتماد به نفس کامل و به بهترین شکل درباره موضوعات داده شده صحبت کنید.

استراتژی‌های مهم

برای نشان دادن بهترین عملکرد خود در بخش دوم اسپیکینگ، به این استراتژی‌ها دقت کنید:

  • جزئیات و مثال در اختیار ممتحن قرار دهید. برای سازماندهی به این جزئیات زمان کافی را دارید، پس هرگز از انجام آن غافل نشوید.
  • استرس نداشته باشید. هیچ پاسخ صحیح یا غلطی وجود ندارد. تنها کاری که قرار است انجام دهید این است که نمونه‌ای از مهارت اسپیکینگ خود را به ممتحن نشان دهید تا بتواند شما را ارزیابی کند.
  • صحبت‌های خود را به‌صورت جمله بیان کنید. پاسخ‌های یک کلمه‌ای امتیاز زیادی را به خود اختصاص نمی‌دهند.

هنگام صحبت اطمینان حاصل کنید که تمام معیارهای مورد نظر ممتحن را رعایت می‌کنید، مانند شیوایی و انسجام، ساختارهای گرامری و استفاده صحیح ان‌ها، منابع نحوی و تلفظ.

بخش سوم اسپیکینگ

بخش سوم اسپیکینگ شامل یک گفتگوی طولانی‌تر بوده و مربوط به موضوع بخش دوم آزمون است. بخش سوم همان جایی است که بیشترین سهم امتیاز خود را از کل بخش اسپیکینگ دریافت می‌کنید.

در این بخش باید وارد جزئیات شوید و برای حرف‌های خود دلایل، مثال‌ها و تحلیل‌هایی را بیان کنید.

می‌توان گفت هدف از طراحی این بخش این است که شانس صحبت درباره موضوعات انتزاعی و ایده‌ها را در اختیار شما قرار دهد. این بخش حدود 5 دقیقه زمان می‌برد و در این مدت زمان، ممتحن حدود 5 سوال از متقاضی می‌پرسد.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید راجع به این بخش بدانید این است که ممکن است در بخش سوم نیاز به بیان عقیده خود، مقایسه موضوعات از دیدگاه‌ها و فرهنگ‌های متفاوت، حدس زدن، صحبت راجع به گذشته یا مردم یا ارائه تعدادی فرضیه داشته باشید.

به‌طور کلی بدانید گفت در بخش سوم از شما انتظار می‌رود پاسخ‌های مفصل‌تری را در اختیار ممتحن قرار دهید و گفته می‌شود که این بخش برای بعضی متقاضیان، چالش برانگیزتر است. در واقع بخش سوم جایی است که در آن قابل قبول بودن نمره کلی اسپیکینگ یا پایین بودن آن مشخص می‌شود.

آمادگی برای بخش سوم

برای عبور موفقیت آمیز از بخش سوم، همیشه به یاد داشته باشید که معیارهای ارزیابی ممتحن به‌ویژه در بخش سوم عمدتا موارد زیر هستند:

  • شیوایی و انسجام
  • منابع نحوی
  • دقت و محدوده گرامری
  • تلفظ

Ähnliche Beiträge

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

دو × یک =

فهرست