یکی از بخش‌های مهم آزمون آیلتس، بخش رایتینگ آن است. همان‌طور که از اسم آزمون مشخص است، در این بخش مهارت رایتینگ یا نوشتاری متقاضی ارزیابی می‌شود و باید با نوشته‌های خود تمام مهارت خود را به مصحح آزمون نشان دهد.

در این مقاله سعی داریم به‌تفصیل بخش رایتینگ آزمون آیلتس را بررسی کنیم و نکاتی را برای عبور موفقیت‌آمیز از آن به شما ارائه دهیم. اگر از متقاضیان آزمون آیلتس هستید و اطلاع زیادی از این بخش ندارید، حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ساختار بخش رایتینگ آیلتس

بخش رایتینگ آزمون آیلتس به مدت یک ساعت زمان می‌برد و به دو بخش مجزا تقسیم شده است: تسک اول و تسک دوم.

در تسک اول موظف هستید یک متن حداقل 150 کلمه‌ای بنویسید و در تسک دوم، حداقل تعداد کلماتی که باید بنویسید 250 کلمه است.

معمولا توصیه می‌شود یک ساعت زمان خود را به دو بخش 20 دقیقه‌ای و 40 دقیقه‌ای تقسیم کنید: یعنی 20 دقیقه اول را به تسک اول و 40 دقیقه بعد را به تسک دوم اختصاص دهید.

متونی که باید در دو تسک رایتینگ بنویسید بستگی به آکادمیک یا عمومی بودن آزمون دارد. در ادامه هر یک از تسک‌های آزمون رایتینگ را جداگانه توضیح خواهیم داد.

تسک اول آکادمیک

در تسک اول آزمون آکادمیک آیلتس، به شما یک یا دو نمودار داده می‌شود و از شما می‌خواهند اطلاعات ارائه شده در آن‌ها را به زبان رسمی ارائه دهید.

همچنین ممکن است از شما خواسته شود اصلی‌ترین یا مهم‌ترین ویژگی‌های نمودار را انتخاب کنید و آن‌ها را با جزئیات مناسب شرح دهید. علاوه بر این از شما می‌خواهند هر جا لازم بود، جزئیات خاصی را با یکدیگر مقایسه کنید.

تنها کاری که در این بخش باید انجام دهید، این است که داده‌های موجود در نمودار را به زبان رسمی گزارش دهید و نیازی به تغییر آن، حدس زدن یا توضیح دلایل ممکن برای روندهای موجود نیست.

دقت داشته باشید که در تسک اول آزمون آکادمیک، باید صورت سوال را به ‌دقت بخوانید. البته سوالات تسک اول رایتینگ معمولا شبیه به هم هستند، اما برای اطمینان بهتر است آن را با دقت بخوانید.

بخش اول سوال تسک اول، اطلاعات خلاصه‌ای را در مورد نمودار در اختیار شما قرار می‌دهد. در این قسمت می‌توانید برای اطلاعات داده شده در صورت سوال، کلمات مترادفی را پیدا کرده و از آن‌ها برای نوشتن تفسیر خود از نمودار کنید.

دقت داشته باشید اگر دقیقا کلمات ذکر شده در صورت سوال را در متن خود تکرار کنید، معمولا هیچ تاثیر مثبتی در نمره نخواهد داشت و حتی ممکن است روی آن تاثیر منفی بگذارد.

بعد از مطالعه نیمه اول صورت سوال، نوبت به بخش دوم آن می‌رسد. قسمت دوم سوال، اطلاعات خلاصه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد و در صورت نیاز، یافته‌های نمودار را مقایسه می‌کند.

به عبارت دیگر یعنی باید الگوهایی را که در نمودار به تصویر کشیده شده‌اند به شکل کلی توضیح دهید و نیازی به تمرکز روی جزئیات کوچک نیست.

ساختار رایتینگ را مشخص کنید

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در رایتینگ آزمون آیلتس وجود دارد این است که حتما قبل از شروع به نوشتن متون، یک ساختار یا پلن (plan) برای چیزی که قرار است بنویسید طراحی کنید. تنها اگر زمان کمی برایتان باقی مانده است می‌توانید از این کار صرف نظر کنید. در غیر این صورت، انجام آن برای رسیدن به یک ساختار منسجم و منظم ضروری است.

ضرورتی برای جزئی بودن این ساختار وجود ندارد، بلکه باید بتواند به شما در سازمان‌دهی ایده‌ها کمک کند و مطابق با لحن و زبانی باشد که می‌خواهید در انشا استفاده کنید.

برای ایجاد این ساختار و پیش از شروع به نوشتن متن اصلی، باید به روندهای اصلی نمودار دقت کنید و سپس ایده‌ها و جزئیات کلیدی را به آن اضافه کنید.

مقدمه

زمانی که ساختار یا پلن رایتینگ خود را مشخص کردید، نوبت به شروع نوشتن متن اصلی است. به این منظور ابتدا باید با نوشتن یک مقدمه واضح و شفاف شروع کنید.

نکته مهم در نوشتن مقدمه و البته متن اصلی این است که تصور کنید فردی که این متن را می‌خواند، نمی‌تواند نمودار را ببیند. پس باید تمام اطلاعات کلیدی نمودار را در متن بگنجانید.

زمانی که نوبت به نوشتن مقدمه رسید، نباید زیاده گویی کنید. به یاد داشته باشید از شما خواسته نشده است که داده‌ها را تحلیل کنید یا راجع به آن‌ها حدس بزنید. بلکه باید چیزی را که نمودار نشان می‌دهد توصیف و تشریح کنید.

البته دقت کنید که نوشتن نتیجه‌گیری چندان اهمیت ندارد، اما می‌توانید گنجاندن دو تا سه خط نتیجه‌گیری، شانس خود را برای کسب نمره بالاتر افزایش دهید.

تسک اول آیلتس عمومی

در تسک اول آزمون عمومی آیلتس، یک موقعیت به شما داده می‌شود و از شما می‌خواهند یک متن حاوی نکات خاصی را بنویسید.

ممکن است از شما خواسته شود راجع به یک فرد خاص که می‌تواند دوست، همکار یا شخصی در جایگاه رسمی باشد بنویسید. برای نوشتن این تسک، باید لحن مناسب با رابطه‌تان با شخص مورد نظر را انتخاب کنید، بنابراین این نامه می‌تواند رسمی، نیمه رسمی یا غیر رسمی باشد.

در این بخش باید نامه خود را با یک عبارت مناسب، مانند «… عزیز» شروع کنید و در آخر نامه نیز یک عبارت مودبانه مانند «با آرزوی بهترین‌ها» قرار دهید.

تسک دوم آکادمیک و عمومی

در تسک دوم رایتینگ آیلتس، از شما خواسته می‌شود در جواب به موضوعی که در صورت سوال اشاره شده است، یک متن حداقل 250 کلمه‌ای بنویسید.

این تسک در هر دو آزمون آکادمیک و عمومی یکسان است، اما طیف گسترده موضوعات مورد استفاده برای این تسک در آزمون اکادمیک و کلمات به کار برده شده در صورت سوال، ممکن است نسبت به آزمون عمومی سخت‌تر باشند.

در هر دو آزمون، باید درباره موضوع خواسته شده در صورت سوال یک متن استاندارد بنویسید و با دلایل و مثال‌های متنوع، از ایده‌های ارائه شده در متن حمایت کنید. همچنین در این بخش تشویق به استفاده از دانش و شخصی تجربیات خود خواهید شد.

موضوعاتی که ممکن است در تسک دوم به کار روند بسیار گسترده هستند، از موضوعات جنایی گرفتی تا سلامتی و آموزش. به همین دلیل نمی‌توان دقیقا برای یک متن خاص آماده شد و باید آمادگی رویارویی با هر موضوعی را داشته باشید.

برای تکمیل تسک دوم باید از نکات مهمی پیروی کنید که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

سوال را به‌دقت بخوانید

نوعی سوالی که در تسک دوم با آن مواجه خواهید شد، ممکن است از یکی از پنج دسته‌بندی زیر باشد:

  • انشای عقیده که باید در آن راجع به چیزی که با آن موافق یا مخالف هستید، بحث کنید.
  • انشای مزایا و معایب که در آن متنی شامل مزایا و معایب موضوع داده شده در صورت سوال می‌نویسید.
  • انشای مشکل و راه حل که در آن باید بعضی از مشکلات ایجاد شده توسط موقعیت ذکر شده را مطرح کنید و راه حل‌هایی را در مورد آن ارائه دهید.
  • انشای چند جزئی یا دو جزئی که در آن باید به دو سوال مطرح شده در صورت سوال پاسخ دهید.
  • انشای بحث و مباحثه که در آن باید دلایل حمایت کننده‌ای را برای دو دیدگاه مختلف ارائه دهید و سپس عقیده خود را بیان کنید.

زمانی که صورت سوال را بخوانید، متوجه خواهید شد که سوال از کدام نوع است و سپس بر اساس توضیحات بالا به آن پاسخ خواهید داد.

طراحی ساختار یا پلن انشا

این بخش از تکمیل تسک دوم رایتینگ، مشابه همین نکته در تسک اول بوده و حتی با توجه به مهم‌تر بودن این تسک، اهمیت بیشتری برای تسک دوم داد.

در صورتی که از نظر زمانی تحت فشار نباشید، حتما باید یک ساختار شفاف از مقدمه، ایده‌های کلیدی و نتیجه‌گیری انشای خود بنویسید و سپس نوشتن متن اصلی را آغاز کنید.

شروع به نوشتن انشا کنید

مقدمه انشای شما باید ایده اصلی مقاله را بیان کند و به‌طور خلاصه به مخاطب نشان دهد که در کل مقاله قصد مطرح کردن چه موضوع را دارید.

سپس زمانی که نوبت به نوشتن ایده‌های اصلی متن رسید، حتما به خاطر داشته باشید که باید از آن‌ها حمایت کنید. سعی کنید برای هر کدام از نظرات و عقاید خود، تعدادی آمار و ارقام و حقایق موثق ارائه دهید که صحت ایده‌های شما را ثابت کنند.

در پایان نوبت به نوشتن نتیجه‌گیری می‌رسد. نتیجه‌گیری بخش مهمی از انشا به حساب می‌آید و مصحح آزمون برای تعیین امتیاز تسک دوم حتما آن را مد نظر قرار خواهد داد. دقت داشته باشید انشای بدون نتیجه‌گیری، یک انشای ناقص به حساب می‌آید.

نیازی نیست نتیجه‌گیری بلند و مفصل باشد، بلکه نوشتن تنها چند خط که ایده اصلی انشا را بازگو کند و به مخاطب یادآور شود انشا به پایان رسیده است، کافی است.

توصیه‌هایی برای بخش رایتینگ

علاوه بر مطلع بودن از ساختار بخش رایتینگ و نوع سوالات آن، باید تعدادی نکته مهم را نیز برای به پایان رساندن این بخش با موفقیت بدانید.

  • حتما توجه کافی به زمان داشته باشید و سعی کنید در صورت امکان، وقت بیشتری به تسک دوم اختصاص دهید. این تسک 67 درصد از نمره نهایی رایتینگ را تشکیل می‌دهد.
  • حداقل 5 دقیقه را قبل از نوشتن از انشا، به تعیین ساختار و پلن آن اختصاص دهید.
  • از طیف وسیعی از کلمات ربط در انشای خود استفاده کنید.
  • حتما اطمینان حاصل کنید که برای انشاهای خود بخش نتیجه‌گیری را می‌نویسید. چون در غیر این صورت، ممکن است مقداری از امتیاز رایتینگ را از دست دهید.

Ähnliche Beiträge

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

18 − دوازده =

فهرست