نمره بندی آیلتس چطور است؟

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که همواره مد نظر متقاضیان آزمون آیلتس قرار دارد، نحوه نمره بندی این آزمون است. بسیاری از متقاضیان نمی‌دانند برای دریافت نمره مورد نیاز خود برای مهاجرت تحصیلی، کاری، زندگی یا هر هدف دیگری دقیقا چقدر باید تلاش کرده و خود را برای آزمون آماده کنند.

سیستم نمره بندی آیلتس ممکن است در نگاه اول گیج ‌کننده یا پیچیده باشد. اما زمانی که با آن آشنایی لازم را پیدا کنید و بدانید هر بخش چه قواعد و قوانینی برای نمره دهی دارد، قادر خواهید بود این آزمون و سیستم نمره دهی آن را بهتر درک کنید.

در این مقاله قصد داریم تمام چیزی را که شما متقاضیان عزیز برای عبور موفقیت‌آمیز از آزمون آیلتس نیاز دارید بررسی کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

در مدرک نهایی آیلتس چه نمراتی وجود دارد؟

اول از همه باید بدانیم این «مدرک آیلتس» که در اکثر شروط مهاجرت، استخدامی یا تحصیلی کشورها و موسسات مختلف اجباری است، دقیقا چه مواردی را شامل می‌شود.

شما در مدرک نهایی آیلتس که نتایج آزمون در آن قرار دارند، 5 نمره مشاهده خواهید کرد:

  • 4 نمره فرعی برای هر بخش (لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ)
  • 1 نمره کلی که متوسط 4 نمره فرعی شما است.

هر کدام از این 5 نمره جداگانه، عددی بین 1 تا 9 خواهد بود. ارزش هر کدام از نمرات فرعی کاملا یکسان است و تمام آن‌ها به نزدیک‌ترین و بالاترین نمره ممکن گرد شده‌اند.

بهتر است بدانید نتایج آزمون شما طی 13 روز بعد از انجام آن برای شما ارسال خواهد شد. همچنین دقت داشته باشید بعضی مراکز آزمون آیلتس نتایج این آزمون را به شکل جهانی و آنلاین با شما به اشتراک نمی‌گذارند، در حالی که بعضی مراکز دیگر این کار را انجام می‌دهند.

توجه به این نکته ضروری است که مدت اعتبار مدرک آیلتس شما 2 سال است. همچنین در صورتی که از امتیاز خود در آزمون راضی نیستید، می‌توانید هر چند مرتبه که بخواهید آن را انجام دهید تا نهایتا نمره دلخواه خود را دریافت کنید.

معیارهای امیتازدهی در بخش‌های مختلف

هر کدام از 4 بخش آزمون آیلتس، معیارهای مختص به خود را برای امتیازدهی به متقاضی دارند که در ادامه مطلب به معیارهای هر بخش به‌طور جداگانه خواهیم پرداخت.

ابتدا بهتر است به نکات زیر در خصوص نمرات آزمون آیلتس دقت داشته باشید:

  • اگر نمره شما 3.25 شود، به عدد 3.50 گرد خواهد شد.
  • اگر نمره شما 7.75 شود، به نمره 8 گرد خواهد شد.
  • اگر نمره شما 2.10 شود، به نمره 2 گرد خواهد شد.

معیارهای مهم رایتینگ

به‌طور کلی بخش رایتینگ آزمون آیلتس 5 معیار جداگانه دارند:

  • انجام صحیح تسک‌ها
  • انسجام و پیوستگی متون
  • دایره لغات
  • کاربرد صحیح گرامر
  • دقت به کار رفته در متن

اگر بخواهیم این معیارها را با جزئیات بیشتری توضیح دهیم، باید گفت نمره شما بر اساس نحوه ارائه اطلاعات دقیق، نحوه ارائه خلاصه‌ای از اطلاعات داده شده و مشخصه‌های برجسته و حمایت از ایده‌های ارائه شده توسط داده‌های معتبر و دقیق توسط شما ارزیابی خواهد شد.

علاوه بر این، شیوه‌ای که به سوالات پاسخ می‌دهید مورد توجه تصحیح کنندگان امتحان است. در اصل پاسخ‌های شما باید مرتبط با چیزی باشد که در سوال خواسته شده است و همچنین متونی که می‌نویسید باید مستقیما اصل مطلب را بیان کنند و یک نتیجه‌گیری با ساختار مناسب داشته باشند.

در حقیقت می‌توان گفت کلید موفقیت در بخش رایتینگ آیلتس، رعایت ساختار مورد نظر است. بهتر است ایده‌های خود را در پاراگراف‌ها دسته‌بندی کنید و از منبع گسترده‌ای از ساختارهای نحوی و گرامری در آن‌ها استفاده کنید.

نکته قابل توجه دیگر این است که جملات شما باید از ساختارهای گرامری صحیح، استفاده درست از زمان‌ها و علائم نگارشی و صد البته املای صحیح برخوردار باشند.

زمانی که متن خود را به پایان رساندید، در صورتی که وقت اضافه داشتید حتما آن‌ها را از نظر غلط‌های املایی بررسی کنید. چرا که این نوع اشتباهات امتیاز بخش رایتینگ شما را پایین می‌آورند و مسلما هیچ کس دوست ندارد امتیازش به دلیل غلط‌های املایی کم شود.

معیارهای مهم اسپیکینگ

چهار معیار اصلی در این قسمت مد نظر فرد ممتحن است:

  • تلفظ
  • شیوایی و انسجام
  • دایره لغات
  • استفاده صحیح از گرامر

مهارت اصلی شما که در بخش اسپیکینگ مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، توانایی شما در صحبت با توقف‌های صحیح به همراه شیوایی مناسب و درک بالا از موضوع مورد بحث خواهد بود.

مجددا مانند بخش رایتینگ، استفاده از ساختارهای صحیح نحوی و گرامری توسط متقاضی در بخش اسپیکینگ بسیار حائز اهمیت است. برای دستیابی به بهترین امتیاز در این بخش، سعی کنید لحن خود را در مواقع مناسب تغییر دهید و به تلفظ صحیح مصوت‌ها توجه داشته باشید.

معیارهای مهم لیسنینگ و ریدینگ

در دو بخش لیسنینگ و ریدینگ، تعداد جواب‌های صحیح (از 40 سال) تبدیل به امتیازی از 1 تا 9 می‌شوند. به‌عنوان مثال، تعداد 10 تا 13 جواب صحیح در بخش‌های لیسنینگ و ریدینگ، نمره 4.0 را در اختیار شما می‌دهد، در حالی که 39 تا 40 عدد پاسخ صحیح، نمره کامل 9 از 9 را برایتان به ارمغان خواهد آورد.

البته دانستن این نکته خالی از لطف نیست که پاسخ‌های غلط در بخش‌های لیسنینگ و ریدینگ، نمره منفی ندارند. بنابراین شما می‌توانید با خیال راحت حتی در صورتی که از جواب خود مطمئن نیستید، به سوالات پاسخ دهید.

تفسیر نمرات آیلتس

نتایج آیلتس طوری طراحی شده‌اند که درک آن‌ها بسیار آسان و ساده باشد؛ به شکلی که برای درک نمره و سطح خود در نتایج نهایی، نیاز به برخورداری از علم خاصی نیستید.

بالاتر گفته شده که نمرات آیلتس از 1 (پایین‌ترین نمره) تا 9 (بالاترین نمره) دسته‌بندی شده‌اند. همچنین در صورتی که برای انجام آزمون حضور پیدا نکنید، نمره شما صفر خواهد بود.

جدول زیر اطلاعات کاملی را از نمره، سطح و توضیح آن در اختیار شما قرار می‌دهد که با مطالعه آن به‌راحتی می‌توانید نتایج خود را در آزمون آیلتس تفسیر کنید.

نمره سطح زبان تفسیر
9 عالی مهارت کامل در زبان. فهم کامل زبان و بدون نقص
8 خیلی خوب مهارت کاربردی خیلی خوب از زبان. تعدادی خطای کم
7 خوب مهارت عمومی خوب در زبان، علی رغم بعضی خطاها و برداشت‌های اشتباه
6 قابل قبول مهارت قابل قبول از زبان در موقعیت‌های نا آشنا. مهارت خوب در موقعیت‌های روزمره. خطاهای متعدد و برداشت‌های اشتباه
5 متوسط توانایی فهمیدن معنی کلی موقعیت، علی رغم تعداد خطاهای بسیار زیاد و برداشت‌های اشتباه
4 محدود توانایی مدیریت تعدادی موقعیت‌های روزمره کم. متقاضی از ساختارهای زبانی پیچیده استفاده نمی‌کند.
3 بسیار محدود توانایی درک تنها تعدادی موقعیت بسیار آشنا. متقاضی در برقراری ارتباط مشکل دارد.
2 بی قاعده وجود مشکلات بزرگ در برقراری ارتباط و فهمیده شدن
1 ناکاربر متقاضی نمی‌داند چگونه به زبان مورد نظر صحبت کند، به‌جز دانستن تعدادی ایده محدود
0 حضور نداشتن در آزمون کاربر در آزمون حضور پیدا نکرده است.

چارچوب مرجع زبآن‌های اروپایی (CEFR) در کشورهای خارجی توسط اکثر دانشگاه‌ها و موسسات زبان برای سنجش سطح زبان افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این معیار مقایسه نمرات مختلف را در آزمون‌های متفاوت ممکن می‌سازد.

در ادامه جدولی ارائه داده‌ایم که نمرات آیلتس را با سطوح مختلف آزمون تعیین سطح CRFR معادل‌سازی می‌کند.

نمره آیلتس سطح معادل در CEFR
8-9 C2
7-8 C1
5-6.5 B2
4-5 B1

 

نمره قابل قبول آیلتس برای برترین دانشگاه‌های دنیا

بسیاری از سازمآن‌ها (دانشگاه‌ها، مدارس، شرکت‌های خصوصی و دولتی) نمره آیلتس شما را به عنوان معیاری برای تعیین میزان مهارت شما در نظر می‌گیرند.

بسیاری از این سازمآن‌ها و شرکت‌ها، امتیاز مورد نظر خود را از آزمون آیلتس در فهرست ملزومات پذیرش متقاضیان ارائه می‌دهند که متقاضیانی با نمره آیلتس پایین‌تر از مقدار لازم، توانایی پذیرش در شرکت یا دانشگاه مورد نظر خود را پیدا نخواهند کرد.

توجه داشته باشید بسیاری از دانشگاه‌ها در سراسر دنیا معمولا نمره آیلتس 6 تا 7 را برای ورود متقاضیان قبول می‌کنند. البته دقت کنید بعضی دانشگاه‌ها ممکن است در هر کدام از 4 بخش آزمون آیلتس، یک حداقل امتیاز جداگانه برای پذیرش متقاضیان ارائه دهند.

اگر شما هم رویای تحصیل در برترین دانشگاه‌های جهان را در سر دارید، باید از پیش نیازهای آن‌ها در زمینه تسلط به زبان مطلع باشید. به همین منظور در ادامه تعدادی از برترین دانشگاه‌های جهان را به همراه امتیاز آیلتس مورد نیاز آن‌ها بررسی می‌کنیم.

دانشگاه آکسفورد

به‌منظور دریافت پذیرش از دانشگاه آکسفورد، باید حداقل امتیاز 7 را در آزمون آیلتس دریافت کنید و البته نمره شما در هر کدام از 4 بخش این آزمون، بالای 6.5 باشد.

البته باید در نظر داشته باشید که پیش نیازهای مربوط به تسلط زبان ممکن است بستگی به برنامه تحصیلی مورد نظر شما تفاوت داشته باشد.

دانشگاه کمبریج

بسته به نوع برنامه تحصیلی مورد نظر شما و نوعی آزمون آیلتس که مدرک آن را کسب کرده‌اید (عمومی یا آکادمیک)، امتیاز ضروری زبان برای پذیرش در دانشگاه آکسفورد متفاوت خواهد بود.

دانشگاه هاروارد

دریافت پذیرش از دانشگاه هاروارد چندان کار آسانی نیست، به‌طوری که صرف نظر از شرایط دیگر پذیرش در این دانشگاه، مدرک آیلتس شما باید امتیاز بالای 7.5 را در تمام چهار بخش این آزمون دریافت کند.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، دریافت یک نمره قابل قبول در آیلتس برای پذیرش در دانشگاه هاروارد کافی نیست و باید در تمام بخش‌های آن به مهارت بالایی دستیابی کنید.

,

Ähnliche Beiträge

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پنج × 4 =

فهرست