آزمون OET چیست؟

بسیاری از افراد برای ادامه تحصیل و موفقیت بیشتر در زمینه تحصیل و کار، مهاجرت را انتخاب می‌کنند. یکی از مهم‌ترین مواردی که باید برای رسیدن به این هدف در نظر بگیرند، یادگیری زبان انگلیسی و گرفتن مدرک زبان مناسب برای اثبات توانایی‌ها انگلیسی آن‌ها است.

بیشتر دانشگاه‌ها برای این موضوع از متقاضیان می‌خواهند مدرک آیلتس یا تافل را ارائه دهند. اما این مدرک‌ها ممکن است برای رشته‌های کادر درمان، پزشکی و پیراپزشکی کافی نباشند.

در این شرایط متقاضی باید آزمون OET داده و مدرک آن را ارائه دهد. اما آزمون OET چیست؟ در ادامه مطلب همراه ما باشید تا این آزمون و بخش‌های مختلف آن را به شما معرفی کنیم.

آزمون OET چیست

آزمون OET که مخفف Occupational English Test است، برای ارزیابی توانایی‌های ارتباطی متخصصان بهداشت و درمان به زبان انگلیسی، طراحی شده است. این آزمون مهارت‌های انگلیسی را در 4 زمینه خواندن، نوشتاری، مکالمه و شنیداری بررسی می‌کند.

این آزمون در بسیاری از دانشگاه‌ها و سازمان‌های دولتی شمار زیادی از کشورهای موفق تایید شده است و ارائه آن به‌عنوان تاییدی برای مهارت‌های زبانی متقاضیان عمل می‌کند.

تاریخچه آزمون OET

این آزمون برای اولین بار در اواخر دهه 1980 توسط پروفسور تیم مک نامارا (Tim McNamara) در دانشگاه ملبورن طراحی و برگزار شد. از آن زمان کیفیت این آزمون و موارد مربوط به آن برای پاسخ دادن به نیازهای امروزی در «مرکز تحقیقات آزمون زبان» در دانشگاه ملبورن بررسی می‌شود.

آزمون OET شامل چه رشته‌هایی می‌شود

همان‌طور که گفتیم این آزمون مناسب افرادی است که می‌خواهند در زمینه‌های پزشکی و پیراپزشکی تحصیل یا کار کنند. در ادامه به این رشته‌ها اشاره می‌کنیم:

پزشکی عمومی    – دندانپزشکی  –  داروسازی   – پرستاری  – تغذیه  – دامپزشکی  – بینایی‌سنجی  – فیزیوتراپی  – رادیوگرافی  – گفتار درمانی  – کار درمانی  – پا پزشکی

هدف از شرکت در آزمون OET چیست

این مدرک توانایی‌های داوطلب را برای شرکت در کلاس‌های درس انگلیسی‌زبان یا ارتباط با بیماران و همکاران در محیط کار نشان می‌دهد. به همین دلیل بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز درمانی در کشورهای مقصد مهاجرت مدرک این آزمون را از متقاضیان می‌خواهند.

آزمون OET در چه کشورهایی اعتبار دارد

مدرک این آزمون در بسیاری از کشورها اعتبار دارد. همان‌طور که گفتیم بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز درمانی برای تحصیل و شروع به کار داشتن این مدرک را ملاک قرار می‌دهند. در ادامه به این کشورها اشاره می‌کنیم:

  • استرالیا  –  کانادا   – ایرلند  – مالدیو  – مالت  – نامیبیا  – نیوزلند  – فیلیپین  – قطر – سنگاپور  – اسپانیا  – اوکراین  – بریتانیا – امارات متحده عربی  – ایالات متحده آمریکا

بخش‌های مختلف آزمون OET چه چیزهایی هستند

همان‌طور که اشاره کردیم این آزمون نیز مانند تافل و آیلتس از 4 بخش خواندن، نوشتاری، مکالمه و شنیداری تشکیل شده است. سوال‌های بخش خواندن و شنیداری برای ارزیابی توانایی داوطلب در فهمیدن مطالب انگلیسی شفاهی و مکتوب طراحی می‌شوند.

موضوع این سوال‌ها سلامت، درمان و وظایف مشترک بین همه رشته‌های نامبرده است. سوال‌هایی که برای بخش‌های مکالمه و نوشتاری طراحی می‌شوند، برای هر رشته متفاوت هستند. در ادامه هر کدام از این مهارت‌های چهارگانه را به‌شکل جدا بررسی می‌کنیم.

مهارت خواندن یا درک مطلب

بخش خواندن در آزمون OET شامل 42 سوال است که در 3 بخش A، B و C تقسیم شدند. زمان پاسخ‌گویی به سوال‌های این بخش 60 دقیقه است.

بخش A

در بخش اول 3 یا 4 متن کوتاه برای درک مطلب سریع آماده شده است و 20 سوال آن شامل سوال‌های چند گزینه‌ای، جای خالی و پاسخ کوتاه می‌شود. بهتر است سوال‌های این بخش را در 15 دقیقه جواب دهید.

بخش B

بخش دوم شامل 6 متن کوتاه 100 الی 150 کلمه‌ای است که توانایی درک مطلب عمیق داوطلب را ارزیابی می‌کند. این متن‌ها بیشتر در مورد دستور العمل‌های بیمارستان‌ها و مکاتبات ارتباطی مانند ایمیل‌ها هستند. در بخش دوم برای هر متن یک سوال 3 گزینه‌ای طراحی شده است.

بخش C

بخش سوم نیز برای درک مطلب دقیق 2 متن طولانی و 800 کلمه‌ای طراحی شده است. این متن‌ها بیشتر شامل دستورالعمل‌ها، گزارش‌ها و دفترچه‌های راهنمای بیمارستان می‌شوند. در این بخش داوطلب باید برای هر متن به 8 سوال چند گزینه‌ای پاسخ بدهد. زمان در نظر گرفته شده برای بخش دوم و سوم 45 دقیقه است.

مهارت شنیداری

در آزمون OET، بخش شنیداری 42 سوال دارد و 40 دقیقه برای پاسخ به آن در نظر گرفته شده است. در این بخش داوطلب باید به فایل‌های صوتی گوش داده و سوال‌های مربوط به آن را پاسخ بدهد. فایل‌های صوتی تنها یک بار پخش می‌شوند و داوطلب باید بلافاصله به سوال‌ها پاسخ دهد.

بخش A

بخش اول شامل 2 فایل است که هر کدام 5 دقیقه هستند. این فایل‌ها معمولا مکالمه بین متخصص بهداشت و درمان و بیمار است و داوطلب باید 12 جمله ناتمام را برای هر فایل با توجه به اطلاعاتی که می‌شوند، کامل کند.

بخش B

برای این بخش 6 فایل صوتی یک قیقه‌ای طراحی شده است. داوطلب باید با گوش دادن به آن‌ها موضوع اصلی مکالمه را درک کند و برای هر فایل به یک سوال چند گزینه پاسخ دهد. این فایل‌ها معمولا مکالمه‌هایی هستند که در محل کار اتفاق میفتند.

بخش C

بخش سوم 2 فایل صوتی دارد. این فایل‌ها گزیده‌ای از ارائه‌ها یا مصاحبه‌هایی در زمینه بهداشت و درمان هستند. هر کدام از این فایل‌ها 5 دقیقه هستند و داوطلب باید برای هر کدام از آن‌ها به 6 سوال چند گزینه‌ای پاسخ بدهد.

مهارت مکالمه

بخش مکالمه در آزمون OET برای رشته‌های مختلف متفاوت است. در این بخش متقاضی در شرایطی شبیه به محل کارش قرار می‌گیرد و باید مکالمه‌ای را با بیمار یا اطرافیان بیمار شبیه‌سازی کرده و به سوال‌های او پاسخ دهد.

ابتدا متقاضی باید حرفه خود را برای اگزمینر مشخص کند. 2 مکالمه مجزا برای این بخش طراحی شده است. سپس اگزمینر نقش داوطلب و خودش را توضیح می‌دهد و به داوطلب 3 دقیقه زمان می‌دهد تا برای مکالمه آماده شود.

هر مکالمه 5 دقیقه طول می‌کشد. مکالمه و سوال‌هایی که اگزمینر می‌پرسد بر اساس مکالمات پرتکرار در محیط کاری داوطلب است. نمره آزمون مکالمه بر اساس عوامل زیر تعیین می‌شود:

  • قابل فهم بودن
  • سلیسی و روان بودن کلام
  • استفاده صحیح و جامع از دستور زبان و اصطلاحات
  • استفاده از دامنه لغات وسیع
  • ارائه اطلاعات صحیح
  • درک صحیح حرف‌های بیمار

مهارت نوشتاری

در آزمون OET، بخش نوشتاری نیز برای هر رشته به‌شکل اختصاصی برگزار می‌شود. برای مثال داوطلب رشته پرستاری باید در زمینه حرفه کاری و موقعیت محل کارش این آزمون را پشت سر بگذارد. زمانی که برای این بخش از آزمون در نظر گرفته شده، 45 دقیقه است.

موضوع این آزمون معمولا نوشتن نامه‌ای در زمینه‌های انتقال، مشاوره به بیمار، نامه ترخیص یا پاسخ به موضوعی به‌شکل کتبی است. عملکرد افراد در آزمون با توجه به موارد زیر ارزیابی می‌شود.

  • هدف
  • محتوا
  • قابل درک بودن متن
  • استفاده صحیح از دستور زبان
  • استفاده بجا از اصطلاحات
  • استفاده مناسب از دایره لغات جامع

فرمت‌های مختلف آزمون چه چیزهایی هستند

این آزمون برای راحتی داوطلبان به 2 شکل کاغذی و کامپیوتری برگزار می‌شود. ساختار و زمان این آزمون‌ها تفاوتی ندارند و تنها تفاوت در روش برگزاری آن‌ها است. آزمون کاغذی در مراکز آزمون و با استفاده از دفترچه سوال و مداد یا خودکار برگزار می‌شود.

داوطلب می‌تواند برای آزمون کامپیوتری، خانه یا مرکز آزمون را به دلخواه انتخاب کند. داوطلب در آزمون کامپیوتری باید جواب‌های بخش‌های خواندن، نوشتاری و شنیداری را در کامپیوتر خود وارد کند. اما برای بخش مکالمه باید با کمک دوربین و میکروفون مناسب از طریق تماس تصویری با اگزمینر آزمون را تکمیل کند.

نحوه محاسبه نمره آزمون OET چگونه است

محدوده نمره‌دهی در این آزمون بین 0 تا 500 است. نمره هر بخش به‌شکل جداگانه محاسبه می‌شود. بعد از ارزیابی و محاسبه نمره، سطح داوطلب تعیین می‌شود. برای این آزمون 6 سطح تعریف شده است: A، B، C+، C، D و E. بیشتر کشورها برای پذیرش سطح A و B را در نظر دارند.

سخن نهایی

اگر در یکی از رشته‌های بهداشت و درمان تحصیل یا فعالیت می‌کنید و قصد مهاجرت دارید، باید اطلاعات خود را درباره آزمون OET بالا ببرید. در این مطلب بررسی کردیم که این آزمون چیست و چه بخش‌هایی دارد.

این آزمون در بسیاری از کشورها معتبر است و کشورهای زیادی برای پذیرش در دانشگاه‌ها و مراکز دولتی، مدرک آن را از متقاضیان می‌خواهند.

,

Ähnliche Beiträge

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

4 + 19 =

فهرست